Saturday, March 24, 2012

Kõrvitsahooaeg

Eks nad valmivad muidugi sügisel. Talletavad endasse kogu suve päikese ja siis lõõmavad kapi otsas. Kuni kevadeni, kui lahti lõigatakse. Tavaliselt. Mõnikord on juba hilja ka, ja mõnikord lähevad seemnedki sees idanema. Siis jagatakse sõpradega, sest ega üksi ära süüa ei jaksa, ühekülgne. Ehki ümmargune. Ja siis algab hooaeg.
Aga kõrvits ometigi sisaldab head ja paremat, sealhulgas vitamiine (A), beeta-karoteeni jms ja eks need head asjad võiksid ju ka seebi sees head teha.
Ma pole enne ühegi elava aedviljaga katsetanud, aga kui see mõte pähe torgati, siis enam lahti ei lasknud.

Kõrvitsaseebi inspiratsioon siit: kõrvitsaseep
Kuna mul oli jäänud kastoorõli varu täiendamata asendasin selle teiste heade asjadega nagu avokaado- ja mandliõli ja vähendasin kogust.
Püree keetsin ise, kurnasin ja lasin jahtuda. Lahti lõigates on seebipäts nagu pehme, kerkimata plaadikook. Lõhn ka muidugi vastav. Küllap ta taheneb aja jooksul. Heledam kollane värv on naturaalne kõrvits, oliiviõli ja avokaadoõli rohelus muutusid hoopistükkis kollaseks. Ka õunabrändi lõhn ei ole seda veel pruunimaks tõmmanud. Tumedam varjund pärineb punase ja kollase raudoksiidi lisamisest.

Koostises kookosrasv, oliiviõli, palmirasv, rafineerimata avokaadiõli, mandliõli.
Õunabrändi ja kaneeli eeterlik õli Hobipunkti veebipoest

Peseb väga hästi puhtaks mu paksud, karmid ja tugevad juuksed. Vaht on tihe, väikese mulliga, aga rikkalik. Alul on tunne, et juus jääb rasvaseks, aga kuivab ära ja on mõnus, hästi kammitav ja hoiab hästi.

1 comment: